Hoe het verlies van een kindje de kans op problemen in je relatie vergroot

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 12:23

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap. Wettelijk krijg je daar geen verlof voor. Het kabinet overlegt nu over tien dagen rouwverlof na het verlies van een kindje (en/of partner). De vraag is of ook ongeboren kindjes daar bij horen.

Gelukkig zijn de meeste werkgevers begripvol en mag je je ziek melden. Want laten we wel wezen, tien dagen rouwverlof is nog steeds niks.

En als je een eigen bedrijf hebt is dat een heel ander verhaal. De compagnon van mijn partner werkte een maand lang dubbele shifts. #dankbaar overigens 😊. Na een maand ging mijn partner weer aan het werk terwijl ik nog thuis zat.

Hoe mijn partner en ik door de rouw heen gingen was voor ons beiden anders. Ook hoe snel we bepaalde stappen zetten was anders. Dat kwam mede doordat mijn partner maar weinig tijd had om te rouwen.

Toen ik op begeven moment aangaf ook zingeving te ervaren uit het overlijden van ons dochtertje keek mijn partner mij met grote ogen aan. Ongelofelijk vond hij het. En zo kun je door zoiets simpels al uit elkaar groeien. Blijf met elkaar praten, hoe moeilijk dat misschien ook is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.