Yoga en mindfulness

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 11:03

Het verliezen van een kindje kan gevoelens van jaloezie of boosheid oproepen. Jaloers omdat anderen wel een kindje hebben gekregen. Boos omdat het jou is overkomen en niet iemand anders. Meestal durven we hier niet over te praten, want het is minder geaccepteerd in onze maatschappij. “Hoezo jaloers? Jij? Je hebt toch geen reden om jaloers te zijn? Gun je het anderen niet of zo? Jee, wat zielig.”

Het wordt meestal niet zo direct gezegd, maar je voelt het wel aan. Uit voorzorg uiten we onze gevoelens maar niet meer. Met als gevolg dat de gevoelens in ons lichaam vast komen te zitten.

In The Body Keeps the Score laat Van der Kolk op een geweldige manier zien hoe ons lichaam dit allemaal opslaat en wat we er aan kunnen doen. EMDR is een geweldige manier om de patronen in onze hersenen waarin het trauma ligt opgeslagen te veranderen. We vegen het pad dan als het ware uit.

Ook het beter afstemmen op je lichaam, de signalen van je lichaam beter te leren begrijpen en daarmee je emoties beter te kunnen reguleren helpt. Yoga en mindfulness zijn geweldige manieren om het bewustzijn van je lijf te vergroten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.