Er echt voor je anderen zijn

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 09:40

Los van alle verantwoordelijkheid die we hebben op ons werk, voor ons gezin en voor onze familie, neemt onverwerkte rouw ook ruimte in ons hoofd in. Als we dan eindelijk even een rustig moment hebben komen de onverwerkte emoties aandacht opeisen. Misschien ben je continu moe.

Je bent daardoor zelfs als er even rust is niet beschikbaar, luistert niet echt en bent misschien soms kortaf. Dat kan op je werk gebeuren, maar ook bij je partner of bij jouw kinderen die er wel zijn gekomen. Sommige kinderen interpreteren dat alsof ze niet belangrijk voor je zijn of voelen zich niet gezien. Dat is het laatste dat je wilt!

We zijn vaak bang dat we niet meer zullen stoppen met huilen als we eenmaal het verdriet toelaten. Als je je eenmaal overgeeft aan het verdriet blijkt het helemaal niet zo erg te zijn. De angst voor het verdriet was groter dan het verdriet zelf.

Juist door ruimte te creëren in je hoofd door het onverwerkte verdriet op te lossen kun je er weer echt voor anderen zijn. Voor anderen is het dan ook fijner om bij jou te zijn, omdat je positiviteit uitstraalt. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.