Als je je goed wilt voelen

Gepubliceerd op 16 november 2021 om 13:29

Als je erg verdrietig bent is het een kwestie van wachten totdat je ook treurige gedachtes krijgt. Andersom werkt het ook, dus als je bijvoorbeeld verdrietige gedachtes hebt dan krijg je ook verdrietige gevoelens. En dat is goed om te weten!

 

Immers kunnen we er bewust voor kiezen om onze gedachtes te veranderen. In plaats van verdriet, boos of angst kun je gevoelens oproepen van positiviteit, vrolijkheid of liefde. Probeer het nu maar eens.

Ga rustig zitten en ga na hoe je je nu voelt. Schrijf het eventueel op. Denk nu terug aan de laatste keer dat je heel hard gelachen hebt. Of denk terug aan een van je mooiste vakanties ooit. Ga met je gedachten helemaal naar dat moment of die situatie. Lees eerst de volgende vragen en sluit dan je ogen.

  • Wat gebeurde er?
  • Wat werd er gezegd?
  • Wat zag je?
  • Wat deed jezelf?
  • Hoe voelde je je?
  • Waar voelde je dat in je lichaam?

Als je klaar bent open je je ogen weer.

Hoe voel je je nu?

Dit is niet een techniek om je verdriet weg te drukken, maar wel om van je negatieve gedachtes af te komen. Want ook die zijn veelvoorkomend als je je kindje verliest. Denk maar eens aan de buurman die nonchalant reageert op het verlies van jouw kindje. Daar kun je je nog rotter door voelen. Of je werkgever die je onder druk zet om snel terug te komen terwijl je daar nog helemaal niet klaar voor bent.

Erken de emoties die je daarna voelt zodat je ze niet weg stopt. Als je merkt dat je er in blijft hangen kun je ervoor kiezen om bewust positieve gedachtes te creëren. Je voelt je dan veel beter wat bijdraagt aan je herstel, een positieve invloed heeft op je omgeving en die heeft dan weer een positieve uitwerking op jou. Win-win-win!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.